corisimmo

Hoe behandel je vocht ?

Schimmel, vlekken op de muren, … Raak niet in paniek wanneer u geconfronteerd wordt met deze tekenen van vocht, hiervoor bestaan behandelingen !

Identificeer de oorzaak van het vocht :

Vochtigheid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Stijgend vocht wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door het loskomen van behang en plinten aan de onderkant van de muren.
Het verschijnen van vocht in de vorm van waterdruppels kan het gevolg zijn van een slechte ventilatie van de ruimte. Het afbladderen en afgeven van behang bovenaan de muren kan het gevolg zijn van slecht afgedichte daken, kroonlijsten of zelfs dakgoten. Bovendien zijn er in veel woningen vochtproblemen opgedoken door de overstromingen van voorbije zomer. In de gebouwen is een abnormale vochtigheidsgraad gehandhaafd, wat uiteraard kan leiden tot schimmel, vlekken, afbladderend behang, plinten, enz.

Wat zijn de oplossingen ?

Wanneer de bron van het probleem juist is vastgesteld, is het gemakkelijker om een effectieve oplossing te vinden. Injecteren van product in de muren, maken van een nieuwe afdichting, repareren van een lek, enz. een lek repareren… Al deze elementen kunnen uw vochtprobleem oplossen.

Kent u de vochtigheidsgraad van een huis ?

Weinig mensen weten dit, maar de vochtigheidsgraad in een huis is zeer belangrijk en moet worden gereguleerd. Afhankelijk van het seizoen en het weer varieert het percentage tussen 50% en 60%, maar het kan ook minder zijn dan 50% in de winter. Wees gerust, deze gegevens kunnen worden verkregen dankzij hygrometers die worden geplaatst in in de kamers waar de vochtigheid te laag of te hoog is.

Bent u niet zeker over de aard van de vochtigheid in uw huis? Heeft u de bron gevonden van het probleem en wilt u een vakman inschakelen om voorgoed van het vocht af te zijn? Vraag ons om een gratis offerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verkoopvoorwaarden