corisimmo

Hoe een terras bouwen ?

Wilt meer genot hebben van uw tuin? Een terras biedt u de mogelijkheid om de ruimte van uw woning te vergroten zodra de lente daar is! Daag jezelf uit om je eigen terras te bouwen.

Uw project voorbereiden :

Het idee om een terras te bouwen is u te binnen geschoten maar heeft u aan alles gedacht? Biedt de ligging van uw terras de mogelijkheid om vollop van de zon te genieten ? Bent u beschermd van de pottenkijkers? Wat zijn de precieze afmetingen van het project ? Heeft u nagedacht over de toekomstige indeling om de afmetingen te bepalen? Hoe zal het regenwater weglopen? Al deze vragen moeten zeker gesteld worden vooraleer u hiermee van start gaat. Een schets kan u hierbij helpen om het eindresultaat te visualiseren.

Welk type bekleding moet ik kiezen ?

Beton, hout, tegels, composiet, platen… Er zijn verschillende soorten bekleding. Naast de keuze op basis van uw smaak is het van essentieel belang na te denken over het onderhoud en de veroudering van het materiaal.

Grondwerken en uitgraving zijn cruciale stappen :

Tenzij u een terras aanlegt op terrasdragers, kunnen de aan uw grond verbonden beperkingen vrij belangrijk zijn. Het egaliseren van uw grond is verplicht, vooral als u een grond heeft met een helling. Weet dat de plaat van uw toekomstig terras ongeveer 15 cm dik moet zijn. Daarom kan het nodig zijn om tot een diepte van 20 cm te graven.

Het storten van de betonplaat :

droog beton, vloeibaar beton, enz. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden, maar let erop dat hoe groter uw terras is, hoe meer tijd deze fase in beslag zal nemen. Afhankelijk van de opstelling van uw huis is het mogelijk om een vrachtwagen met een pomp te laten komen en het beton in de bekisting te gieten die u vooraf met houten planken heeft gemaakt. Zodra de plaat gedroogd is, kan de bekleding worden gelegd. Nog een paar inspanningen en uw terras zal klaar zijn om u te ontvangen!

Heeft u twijfels om met zo’n project van start te gaan? Het bouwen van een terras is niet zo eenvoudig en de hulp van een professional kan u zeker helpen om fouten te vermijden die het eindresultaat zullen beïnvloeden. Aarzel niet en vraag ons een gratis offerte !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verkoopvoorwaarden